Burgemeester Bransen (Ad)

Ad Bransen burgemeester van Houten
Burgemeester Ad Bransen met rechts Chriet Titulaer

Officiële naam: Adriaan Jacobus Bransen
Burgemeester van Houten tussen 16 december 1983 en 31 augustus 1992.
Geboren: 18 december 1928 te Utrecht
Gestorven: 4 juni 2010 te Huis ter Heide

Burgemeester Bransen (CDA) was de opvolger van burgemeester W. Bijleveld en werd opgevolgd door burgemeester A. de Jonge. Voordat hij burgemeester werd, was hij wethouder in Utrecht.

Onder Bransen werd de eerste bouwtaak van Houten afgerond. Bransen opende in april 1984 het eerste deel van winkelcentrum Het Rond. Ook verzorgde hij de opening van het gemeentehuis en kreeg Houten tijdens zijn periode een Rondweg en een aansluiting op de snelweg A27.

Burgemeester Bransen bouwde mee aan een nieuwe samenleving. Velen zagen hem als een echte burgervader meldde de Gemeente Houten na zijn overlijden. Bransen was nauw betrokken bij de Rooms Katholieke kerk.

Tijdens de zittingsperiode kreeg burgemeester Bransen te maken met de brand van kasteel Heemstede. De nieuwe eigenaar wilde van het afgebrande kasteel Heemstede een conferentiecentrum met appartementen maken. Bransen en de gemeenteraad waren hier voorstander van, de Provincie Utrecht dacht er anders over.

In de nadagen van zijn burgemeestersambt barstte de discussie los over een tweede bouwtaak. Moest Houten deze accepteren en waar zou er worden gebouwd?

Bransen woonde de laatste jaren van zijn leven in Huis ter Heide en leed aan de ziekte van Parkinson. Op 4 juni 2010 overleed hij. Op 11 juni 2010 werd hij begraven op het kerkhof aan de Loerikseweg in Houten.

Deze pagina is gewijzigd op 26 augustus 2020