Burgemeester Lamers (Cor)

Burgemeester C. Lamers

Officiële naam: Cornelis Hendrikus Johannes Lamers
Burgemeester van Houten tussen 1 juli 2001 en 29 november 2012
Geboren: 23 mei 1956 te Rotterdam

Burgemeester C. Lamers (CDA) was opvolger van de tijdelijke burgemeester J. Westra. Hij was daarvoor burgemeester van de gemeente Bleiswijk. Lamers woonde in de wijk Loerik op de plek waar ooit boerderij De Kniphoek stond, tegenover de vermoedelijke plaats van de Loerikerhofstede.

Met de komst van Lamers naar Houten kwam er stabiliteit in het gemeentebestuur. Waarnemend burgemeester Jan Westra had in zijn korte waarnemende periode al stabiliteit gebracht, maar Lamers wist dit te verbeteren en te continueren. Onder Lamers kwam er ook integriteit binnen de gemeente Houten, waardoor het lokale bestuur naar een hoger niveau werd getild.

Werkzaamheden

Onder burgemeester Lamers werd het grootste deel van Houten-Zuid gebouwd, de tweede Houtense bouwtaak. Ook werd het centrum van Houten vernieuwd en de spoorlijn verdubbeld. Lamers gebruikte zoals vele andere Houtenaren de fiets voor het woon-werkverkeer.

Lamers was ook actief binnen andere besturen. Belangrijkste waren het vicevoorzitterschap van de Vereniging Nederlandse Gemeenten en lid Regio Utrecht. Lamers was keeper in het Nederlands burgemeesterselftal.

Persoonlijk

Burgemeester Lamers had een goed imago onder de Houtense bevolking. Hij straalde vertrouwen uit en was een toegankelijke persoonlijkheid die communicatief was ingesteld. Op de activiteitenmarkt van 2010 was hij aan het tafeltennissen met de bevolking, zoals hier boven op de foto is te zien.

Het dieptepunt van zijn periode in Houten kwam vlak voor het afscheid van Lamers. Op zondag 21 oktober 2012 vond er een familiedrama plaats in Schalkwijk aan de Lekdijk. Hierbij kwamen vier personen om het leven.

Op 29 november 2012 droeg Lamers zijn burgemeestersketting over aan loco-burgemeester Geerdes. Op 4 december 2012 werd hij geinstalleerd als burgemeester van de gemeente Schiedam. Daarmee keerde Lamers terug naar zijn geboortestreek.

Vanaf 10 december 2012 was R. Boekhoven waarnemend burgemeester.

Deze pagina is gewijzigd op 6 juni 2019