Burgemeester Isabella (Gilbert)

Burgemeester Gilbert Isabella bij de aankomst van Sinterklaas in 2019
Burgemeester Isabella bij de aankomst van Sinterklaas in 2019

Officiële naam:  Gilbert Isabella
Burgemeester van Houten vanaf 3 juli 2019
Geboren: 18 januari 1961 te Willemstad (Curaçao)

Burgemeester Isabella (PvdA) is opvolger van burgemeester de Jong. Hij was eerder actief in de Utrechtse politiek als gemeenteraadslid en wethouder. Tussen 2014 en 2017 was hij Rijksvertegenwoordiger voor de openbare lichamen Bonaire, Sint Eustatius en Saba. Isabella is opgegroeid in Zeist bij een pleegmoeder. De keuze voor het burgemeesterschap van Houten was omdat hij graag in de Utrechtse regio wilde blijven.

Isabella verhuisde met zijn vriend vanuit Utrecht naar een huurappartement aan de Ruitercamp. Hij is een sociale burgemeester die vooral Facebook gebruikt om in contact te staan met de bevolking. In 2019 speelde hij mee in de jaarlijkse Sinterklaasfilm.

Gebeurtenissen

Op 4 juli 2019, de eerste werkdag van de kersverse burgemeester, vond er een liquidatie plaats in het centrum van Houten. In de periode erna kreeg hij te maken met het sluiten van wietplantages. In het najaar van 2019 liet hij tijdens een gemeenteraadsvergadering de publieke tribune ontruimen, nadat het publiek de het werk van de gemeenteraadsleden onmogelijk maakten. In maart bereikte het coronavirus Houten en kreeg Isabella mee te maken.

Op 19 juli 2020 maakte Isabella bekend dat hij een ziekte heeft die leidt tot haarverlies en kale plekken. Hij besluit om voortaan zijn haar af te scheren.