Burgemeester Isabella (Gilbert)

Burgemeester Gilbert Isabella bij de aankomst van Sinterklaas in 2019
Burgemeester Isabella bij de aankomst van Sinterklaas in 2019

Officiële naam:  Gilbert P. Isabella
Burgemeester van Houten vanaf 3 juli 2019
Geboren: 18 januari 1961 te Willemstad (Curaçao)

Burgemeester Isabella (PvdA) is opvolger van burgemeester de Jong. Hij was eerder actief in de Utrechtse politiek als gemeenteraadslid en wethouder. Tussen 2014 en 2017 was hij Rijksvertegenwoordiger voor de openbare lichamen Bonaire, Sint Eustatius en Saba. Isabella is opgegroeid in Zeist bij een pleegmoeder. De keuze voor het burgemeesterschap van Houten was omdat hij graag in de Utrechtse regio wilde blijven.

Burgemeester Gilbert Isabella verhuisde in 2019 met zijn vriend vanuit Utrecht naar een huurappartement in de wijk De Campen. In 2021 vertrok hij naar een woning in Schalkwijk. Hij is een sociale burgemeester die vooral Facebook gebruikt om in contact te staan met de bevolking. Isabella duikt overal op en maakt gemakkelijk contact met de bevolking. Soms gepland, soms spontaan. In 2019 speelde hij mee in de jaarlijkse Sinterklaasfilm.

Gebeurtenissen

Op 4 juli 2019, de eerste werkdag van de kersverse burgemeester, vond er een liquidatie plaats in het centrum van Houten. In de periode erna kreeg hij te maken met het sluiten van wietplantages. In het najaar van 2019 liet hij tijdens een gemeenteraadsvergadering de publieke tribune ontruimen, nadat het publiek de het werk van de gemeenteraadsleden onmogelijk maakten. In maart bereikte het coronavirus Houten en kreeg Isabella mee te maken.

Op 19 juli 2020 maakte burgemeester Gilbert Isabella bekend dat hij een ziekte heeft die leidt tot haarverlies en kale plekken. Hij besluit om voortaan zijn haar af te scheren.

Deze pagina is gewijzigd op 15 december 2021