Contact

Contact

Oudhouten gaat over de geschiedenis van Houten, ’t Goy, Schalkwijk, Tull en ’t Waal en Fectio. Deze website wordt gemaakt en onderhouden door Frank Magdelyns.

Heeft u vragen of opmerkingen? Stuur dan een email naar info@oudhouten.nl. Oudhouten is ook te bereiken via Facebook, Instagram en Twitter.

Andere vragen

Wie zijn jullie?
Oudhouten is een particulier initiatief van één persoon. De website is een hobby en wordt regelmatig ververst met nieuwe informatie.

Ik heb een vraag over een straatnaam of een wijk?
Neem contact op met de Stichting Houtense Hodoniemen.

Ik heb een archeologisch voorwerp gevonden?
Neem dan contact op met de Archeologische werkgroep Leen de Keijzer: http://www.archeologiehouten.nl 

Is er een vereniging voor de lokale geschiedenis?
Ja, dat is de Historische Kring tussen Rijn en Lek. U ontvangt een kwartaalblad en kunt deelnemen aan lezingen en excursies. Lees meer op de website https://tussenrijnenlek.nl/

Ik zoek oude foto’s van Houten, Schalkwijk of een ander dorp?
Oude foto’s zijn te vinden in het Regionaal Archief Zuid-Utrecht in Wijk bij Duurstede of in het Utrechts Archief. Incidenteel zijn er ook andere archieven met foto’s.

Ik ben op zoek naar mijn voorouders?
In het Regionaal Archief Zuid-Utrecht zijn de DTP-boeken en is de burgerlijke stand opgenomen. 

Geeft u ook lezingen of presentaties en wat kost dat?
Ja, op verzoek wordt er een lezing gegeven of een fotopresentatie. Maar eigenlijk ben ik een schrijver en minder een spreker. Zie hier een overzicht van eerdere lezingen. Lezingen kosten in principe niets. Ik vind het leuk om iets te vertellen over de Houtense geschiedenis. Maar ik doe het alleen als het uitkomt.

Deze pagina is gewijzigd op 29 juni 2021