Oudhouten bestaat 10 jaar

      2 Reacties op Oudhouten bestaat 10 jaar

Vandaag is het tien jaar geleden dat Oudhouten.nl werd opgericht. De website beschrijft de geschiedenis van Houten, ’t Goy, Schalkwijk en Tull en ’t Waal over alle tijden.

Op de website wordt informatie over de Houtense geschiedenis verzameld en op een moderne manier gepubliceerd. Werd in de eerste jaren vooral gewerkt aan de vroegste geschiedenis van Houten, de laatste jaren is er ook steeds meer geschreven over de recente tijd.

Oudhouten maakt vooral gebruik van de toenemende hoeveelheid online bronnen. Maar daarnaast is oudhouten niet beperkt gebleven tot een website. Zo kwam sociale media op en kreeg internet op de mobiele telefoon een belangrijke plek. Via facebook worden er veel foto’s uitgewisseld.

Oudhouten is geen vereniging, maar een éénpersoons initiatief. Oorspronkelijk ontstaan in Loerik op dezelfde plek waar eerder de website www.houten.com werd gevoed met berichten. Vanaf 2011 wordt Oudhouten voorgezet vanuit Wulven. Ik ben diverse mensen dankbaar voor hun input en opmerkingen en samenwerking.

Toch geloof ik niet in een eenmanswebsite, maar in samenwerken. Vandaar dat ik me heb aangesloten bij de Historische Kring Tussen Rijn en Lek, waar ik ondertussen ook bestuurslid ben. Immers er zijn meer mensen die de rijke geschiedenis van onze omgeving willen bestuderen en uitdragen en via een vereniging is er betere borging van het werk.

De blogs zijn momenteel minder aanwezig, maar ondertussen zijn er wel nieuwe pagina’s verschenen, ben ik actief voor het Houtens Nieuws, EigenHoutje Magazine en het tijdschrift Het Kromme-Rijngebied. En met nog twee producties bezig waar jullie volgend jaar van gaan horen.

Oudhouten in 2012
Oudhouten in 2012, toen nog gemaakt met Dreamweaver

2 gedachten over “Oudhouten bestaat 10 jaar

  1. Diny van den Heiligenberg

    Gefeliciteerd. Wat een goed in initiatief om verleden en heden met elkaar te verbinden.

  2. Harry v.d. heiligenberg

    Frank, gefeliciteerd.Super dat je dit samen met de Historische Kring gaat voortzetten

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *