Liefdesdrama bij De Heul (1937)

      Geen reacties op Liefdesdrama bij De Heul (1937)

Op 17 juli 1937 worden in de Lek bij de Heul twee lichamen gevonden. Het gaat om het lichaam van Margaretha K. die vastgebonden zit met een touw aan het lichaam van Hendrikus H. Volgens de krant gaat het om een liefdesdrama.

Het is zaterdagmiddag rond 15 uur wanneer een inwoner van De Heul contact opneemt met de Schalkwijkse politie. Bij de loswal aan De Heul staat al de hele dag een vrachtwagen en niemand kijkt er naar om. Dat vindt de bewoner verdacht.

Bij aankomst constateert de politie dat de vrachtwagen van een inwoner uit Houten is. Aanwezig in de cabine zijn een tas/naaidoos, japon en een damesschoen. Wanneer de politie contact opneemt met Houten wordt duidelijk dat de eigenaar van de auto wordt vermist en dat tevens een 17-jarige vrouw zoek is.

Dreggen

De Schalkwijkse politie besluit te gaan dreggen. Hiervoor wordt de politie van Culemborg opgeroepen, die met een boot naar De Heul vaart. Het duurt niet lang of op 4 meter van de oever wordt het lichaam van een vrouw aangetroffen, gekleed in bruin mantelkostuum.

Maar wanneer de Culemborgse agenten haar uit het water halen, zien ze dat de vrouw een touw om haar middel heeft. Aan dit touw zit één meter verder het lichaam van een man bevestigd. Beide lichamen worden naar de kant gebracht. De toegesnelde dokter Jansen constateert de dood.

Liefdesdrama

In augustus publiceren enkele kranten over de gevonden lichamen. De vrouw was dienstbode in Houten en afkomstig uit Doorn. Ze was de dochter van een veldwachter. Vrijdag 16 juli had ze haar verjaardag gevierd. ’s Avonds om 22.15 uur was ze met haar verloofde Hendrikus H. naar Houten vertrokken.

Uit onderzoek blijkt dat de vrouw strepen op de hals had en is gewurgd. Ook bleek uit gesprekken met haar omgeving dat ze de verloving met Hendrikus wilde verbreken. De krant spreekt het vermoeden uit dat ze onderweg naar Houten dit heeft bekendgemaakt, waarna de jongen haar heeft gewurgd en zichzelf van het leven heeft beroofd.

De krant Onze Toekomst

Meer artikelen over De Heul

Geef een reactie