Programma Kromme Rijnstreek voor de Open Monumentendag 2018

Het landelijke thema voor Open Monumentendag is dit jaar “In Europa”.

Voor het derde jaar achtereen werken de OMD-comités Bunnik, Houten en en Wijk bij Duurstede samen. Op deze manier willen wij belangstellenden uitnodigen over de grens van de eigen woonkern heen te stappen en andere monumenten te bewonderen. De Kromme Rijnstreek staat er vol mee!

De meeste activiteiten vinden plaats op zaterdag 8 september. In Houten kunt u ook op zondag 9 september een aantal monumenten bezoeken zoals o.a. landgoed Wickenburgh en enkele forten.

In Bunnik vindt op zondag een spektakel – de intocht van Koning Lodewijk Napoleon – plaats op Oud-Amelisweerd. In Werkhoven kunt u de Watertoren beklimmen.

De brochure is vanaf 24 augustus gratis af te halen bij de steunpunten van de VVV Kromme Rijnstreek in de drie gemeenten, aan de balie van de gemeentehuizen, bij verschillende supermarkten en uiteraard bij de opengestelde monumenten.

Inwoners worden nu uitgenodigd een kijkje te nemen bij de buurgemeenten
Wie al langere tijd in een gemeente woont, kent de monumenten daar meestal wel. Met de samenwerking tussen de drie comités wordt u uitgedaagd om eens wat verder van huis af een kijkje te nemen bij andere monumenten.

Monumenten die u wellicht passeert op weg naar uw werk, studie, familie of vrienden. Dankzij het gezamenlijke programmaboekje hebt u snel zicht op wat er in de Kromme Rijnstreek te doen is. Dit is een mooie kans om te genieten van prachtige monumenten in uw regio!

Programma OMD 2018

Download hier de volledige digitale versie van het programmaboekje van Open Monumenten Dag 2018 (pdf)

Abonneer je nu

Voer je e-mailadres in en bij elk nieuw bericht op oudhouten.nl ontvang je een e-mail.

Geef een reactie