Ansichtkaartenbeurs op 22 september

      Geen reacties op Ansichtkaartenbeurs op 22 september

Op 1 april 1892 werd de Postwet gewijzigd. De Administratie der Posterijen en Telegrafie (APT) verloor haar monopolie op de uitgifte van geïllustreerde briefkaarten. Vanaf die datum stond het iedereen vrij om prentbriefkaarten te vervaardigen.

In het Haarlems Dagblad stond op 11 april 1892 al een advertentie voor ‘eigene briefkaarten‘ waarbij je er wel 500 moest afnemen. Kennelijk leverde de wijziging in de Postwet  een stimulans op ansichtkaarten te gaan versturen.

De Vereniging Documentatie Prentbriefkaarten (VDP) houdt namelijk bij wanneer de eerste kaarten werden verstuurd. (Top 100 van Nederland). De eerste kaart in Nederland was een kaart van 22 mei 1892 van Amsterdam naar Antwerpen. In de provincie Utrecht was dit vanaf 1895 het geval en als we in de kaarten van Houten kijken werd de eerste kaart rond 1902 bezorgd.

Landelijke Ansichtkaarten & Poststukken Manifestatie

Secretaris van de VDP is Herman Steenman. Hij attendeerde op de 3e landelijke Ansichtkaarten & Poststukken Manifestatie. Deze wordt gehouden zaterdag 22 september 2018 in de Expo Houten. De organisatie is in handen van WB Evenementen in samenwerking met VDP.

Wanneer u langs wilt komen bij de Expo Houten (Meidoornkade 24) is de toegang 5 euro en de openingstijden zijn van 9.30 tot 16.00 uur. Tevens is er een muntmanifestatie. Altijd leuk om dicht bij huis een landelijke evenement te bezoeken.

Abonneer je nu

Voer je e-mailadres in en bij elk nieuw bericht op oudhouten.nl ontvang je een e-mail.

Geef een reactie