Concertzanger Pieter Vis overleden

      6 Reacties op Concertzanger Pieter Vis overleden
Pieter Vis
Voorzijde ansichtkaart Pieter Vis (Collectie Herman Steenman)

Vandaag werd bekend dat concertzanger Pieter Vis is overleden aan de gevolgen van een hersenbloeding. Vis was een relatief bekende inwoner van Houten die vanwege zijn zangtalenten landelijk opviel. Houtenezen (oudere inwoners van Houten) kennen Pieter die in de wijk De Hoven woonde.

Vis zou volgens de blogs op internet vrijdag op 68-jarige leeftijd zijn overleden. Nu weet ik niet hoeveel 68-jarigen in Houten elke dag komen te overlijden, maar donderdagavond is een overleden man uit Houten van 68-jaar in een sloot langs de Oudwulfseweg gevonden. Dus de vrijdag kan zomaar worden bijgesteld naar de donderdag.

Vis was een dermate interessante persoonlijkheid zodat er zelfs een ansichtkaart van hem was gemaakt. Ansichtkaartverzamelaar Herman Steenman heeft mij een scan van de kaart toegestuurd met de mededeling dat ik deze mocht gebruiken voor de website Oudhouten.

Deze ansichtkaart is door hem zelf verstuurd naar een fan.

RIP Pyoter Riba

Update:

De overlijdenskaart geeft inderdaad donderdag 28 september aan. De vrijdag kan naar donderdag worden bijgesteld. In de krant wordt bovenstaande bevestigd.

Pieter Vis

Meer artikelen over Oud-Wulven

6 gedachten over “Concertzanger Pieter Vis overleden

 1. V.d.oest

  Hij was een achterbuurman toen ik op de Hoefbladhoff woonde. Hij zong op de fiets, dat viel

 2. Anne

  @ J.Manschots. Daar heeft hij zijn straf voor uitgezeten, dit is niet meer relevant plus u brengt heus niets nieuws. Pieter vertelde het aan al de personen die hij vond die het moesten weten, hij deed daar niet geheimzinnig over. Hij droeg dit zijn ganse leven met zich mee en was er heus niet trots op. Mocht u het nog niet weten, hij is er niet meer en kan zich niet meer verdedigen. Trouwens u schrijft iets waar niemand iets mee kan, alleen maar gissen.
  Met de meeste hoogachting Anne Camps

 3. P:M:de Ronde

  Wie van U zonder zonde is, werpe de 1e steen, zegt de HERE JEZUS GODS ZOON,die stierf aan het kruis voor onze zonden,ook die van Pieter.Johannes 8 vers 1 tot11 en 1 Johannes 1 vers 9a. Dat heeft Pieter ook gedaan. U ook

 4. caramea Hulskamp-ten Haaf

  Vandaag gehoord van vriendin dat Pieter Vis in 2017 is overleden. Hoe pijnlijk dit te horen, mijn moeder heeft altijd met mij innig contact gehad zij speelden samen op de piano. Ik had het Griekse rest. in Houten waar Pieter menig keer zijn stem liet horen. Een fantastische getalenteerde zanger is helaas niet meer.
  Weet iemand waar hij na zijn overlijden is heen gegaan. Begraafplaats ???? zou graag een bloem willen neerleggen bij zijn graf. caramea@ziggo.nl
  Bij voorbaat mijn dank.

Gesloten voor reacties.