Waarneming klokbekercultuur in Houten

      Reacties uitgeschakeld voor Waarneming klokbekercultuur in Houten

Groot nieuws eigenlijk best wel van de Archeologische Werkgroep in Houten. Naar nu blijkt is halverwege de jaren tachtig een potbekerscherf uit de klokbekercultuur gevonden.

Daarmee is de vondst te dateren in de periode -2200 tot –2000 voor Christus, de overgang van de Steentijd naar de Bronstijd. Het is gevonden op vier meter diepte door een kraanmachinist. De vindplaats is helaas niet helemaal duidelijk, maar is waarschijnlijk de spoortunnel onder de Koppeling (gereed in 1987).

Daarmee is er ineens een tweede derde locatie bekend met vondsten uit deze tijd. Eerder zijn er sporen uit deze tijd waargenomen bij de Raaigras. Ook nu blijkt dit opnieuw aan de rand van een stroomrug te zijn (midden op de stroomrug is alles uit die periode weggespoeld.) Helaas weten we verder niets over de context waarin deze waarneming is gedaan.

Lees hier het verslag van de Archeologische Werkgroep (pdf)